WELKOM BIJ Dierenziekenhuis Drachten

Voor de beste zorg voor uw huisdieren.

Onze Kliniek

U wilt uw huisdier omringen met de best denkbare zorg. Dat is logisch, want uw huisdier betekent veel voor u. Onze medewerkers van dierenziekenhuis Drachten begrijpen dat. Al onze medewerkers zijn dan ook goed opgeleide vakmensen met toewijding voor uw huisdier. Daarom is uw dier bij Dierenziekenhuis Drachten in goede handen.

Ons team staat met persoonlijke aandacht klaar voor u en uw huisdier. Wij werken met een team van 7 dierenartsen, een specialist en 10 paraveterinair assistenten. Samen streven wij ernaar om u te voorzien van deskundig advies, en de best mogelijke zorg en behandeling van uw huisdier.

Over Ons

Dierenziekenhuis Drachten is een medisch centrum voor dieren, en is uitgerust met alle benodigde moderne onderzoeks- en behandelapparatuur. Wij onderzoeken, behandelen en opereren zieke dieren.

Daarnaast helpen wij u om uw huisdier gezond te houden met preventieve zorg.

Het dierenziekenhuis beschikt over specialistische kennis en mogelijkheden. Uw eigen dierenarts kan u met uw dier dan ook naar dierenziekenhuis Drachten verwijzen. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor een second opinion, specifieke tweedelijns diagnostiek, behandeling of chirurgie.

In ons dierenziekenhuis werken we met een team van specialisten, dierenartsen en paraveterinairen.

Al onze medewerkers hebben een passie voor dieren en hun welzijn. Ons team is hoog opgeleid en zorgzaam; ieder van ons speelt een rol om het bezoek van u en uw huisdier aan dierenziekenhuis Drachten zo aangenaam mogelijk te maken.

We kunnen uw huisdier op vele gebieden van behandeling, onderzoek of chirurgie helpen.

Onze Service

Ontmoet ons team

Jacob Deinum

Dierenarts en verwijschirurg

Sinds januari 2019 versterkt verwijschirurg Jacob Deinum ons team bij Dierenziekenhuis Drachten. Na de studie Diergeneeskunde te Utrecht heeft hij een internship Small Animal Surgery gedaan bij de faculty of Veterinary Medicine aan de University College Dublin (UCD) in Ierland. Hier heeft hij de grondbeginselen van de chirurgie van de gezelschapsdieren geleerd. Voordat hij bij ons is komen werken heeft hij de nodige ervaring en expertise opgedaan bij verschillende klinieken. Jacob voert in het dierenziekenhuis de verwijschirurgie uit op alle gebieden. Denk hierbij aan neuro- en weke delen-chirurgie, orthopedische- en arthroscopische ingrepen. Ook de diverse beeldvormingstechnieken behoren tot zijn expertise. Verder is hij gekwalificeerd voor het maken van de diverse officiële foto’s (HD, ED en PennHIP) en voert hij het Patella Onderzoek uit.

Ruud van Roemburg

Ruud van Roemburg is ruim 20 jaar dierenarts en heeft verspreid door het land in meerdere klinieken gewerkt. Hij heeft vijf jaar in Dierenkliniek Emmeloord gewerkt waar hij onder andere veel ervaring heeft opgedaan met de behandeling van kanker bij hond en kat. De laatste tien jaar heeft Ruud als dierenarts voor spoed en intensieve zorg gewerkt bij de Faculteit voor diergeneeskunde. Als niet-Fries spreekt Ruud geen Fries, maar voelt zich wel thuis in Friesland. Zijn interesse ligt vooral bij de patiënten met inwendige ziekten. Wat hij graag doet is in overleg met u tot een plan te komen voor onderzoek en behandeling van uw huisdier. Dit kan gaan om een patiënt met hoesten, braken en/of diarree, veel drinken en plassen maar ook bijvoorbeeld bloedarmoede. Een belangrijke reden om bij Dierenziekenhuis Drachten te werken is de aanwezigheid van uitgebreide mogelijkheden tot onderzoek en behandeling. Dit kan alleen door samenwerking met de andere dierenartsen die de beeldvorming en chirurgie uitvoeren.

Natascha de Heer

Dierenarts Specialist Veterinaire Radiologie

Dierenarts Specialist Veterinaire Radiologie Natascha de Heer. Voor de medische beeldvorming (beoordeling MRI/CT) kunnen wij een beroep doen op onze CVS-collega Natasha de Heer. Zij is erkend om erfelijkheidsonderzoeken met echografie uit te voeren zoals HCM en PKD onderzoek bij katten (ook via Pawpeds mogelijk). Ook verricht zij echografisch onderzoek van het hart inclusief kleurendoppler (zo genoemd ‘dopplertest’) bij diverse hondenrassen.

pug reaching up and surrounded by paw and bone doodles

Healthy Pet Club

Bespaar tot wel €100 per jaar op de gezondheidszorg van uw hond, kat of konijn

Hoe prettig zou het zijn om bij de dierenarts een vast, voordelig bedrag per maand te betalen, waarbij jaarrond de preventieve zorg voor uw dier geregeld is? Dat is bij ons mogelijk met de Healthy Pet Club!

Wij vinden dat de preventieve zorg voor uw huisdier voor iedereen goed en betaalbaar moet zijn. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om lid te worden van de Healthy Pet Club, om er zeker van te zijn dat uw dier de beste preventieve zorg krijgt. Van vaccinaties, behandeling tegen parasieten tot regelmatige controles en korting op een aantal behandelingen: dit zijn enkele voorbeelden wat inbegrepen is bij de Healthy Pet Club voor een voordelige maandprijs.

Volledige informatie beschikbaar op www.healthypetclub.nl. Het loyaliteitsprogramma van The Healthy Pet Club Nederland wordt beheerd door CVS (UK) Ltd.

Diersoorten

Hond

Konijn

Kat

Knaagdier

Hond

Konijn

Kat

Knaagdier

Wat onze cliënten van ons vinden: